Ge dig själv en julklapp som består!

Du är en Gesäll och du har Gesällbrev! Har du arbetat i minst sex år eller 10 000 arbetstimmar och känner att det är dags att ta nästa steg?

Anmäl dig till MÄSTARUTBILDNINGEN!

Genom Sveriges Hantverksråds Mästarutbildning kan du med Gesällbrev inom vårt yrke ta nästa steg och bli Mästare. Utbildningen är 10 veckor på distans med en obligatorisk uppstartshelg i Leksand. Studierna är på halvtid och anpassade för att kunna kombineras med arbete. Kursen är kostnadsfri, det du betalar för är kurslitteratur samt resa, mat och logi för uppstartshelgen. Efter genomförd utbildning har du rätt att hämta ut ditt Mästarbrev.

Utbildningen är väldigt uppskattade av de drygt 1 000 Mästare från olika branscher som genomgått den. Så här säger några av de tidigare deltagarna:

– Supernöjd med utbildningen! Rekommenderar den varmt till kollegorna.
– Stort tack för 10 mycket lärorika veckor!! Det har varit flera AHA-upplevelser. Mycket har man redan nu nytta av.
– 
Tusen tack för mycket lärorika veckor. Har varit väldigt intressant och nyttigt. Stärkande för ens företagande. Tack!

Gesäll- och Mästarbrev är en garanti för hantverksskicklighet och seriöst företagande som har blivit mer och mer uppmärksammat och välkänt hos konsumenter. Om vi blir fler inom vårt yrke som kan visa både Gesäll- och Mästarbrev stärker det oss alla.

Med ditt Mästarbrev har du också möjlighet att ansluta dig till Mästarregistret (mastarregistret.se), sökbart online för alla som behöver en garanterat skicklig och seriös hantverkare.

Du anmäler dig enkelt på www.mastarutbildningen.se. Där hittar du också mer information om utbildningen och kommande kursstartsdatum.

Mästarbrevet är det högsta beviset på yrkesskicklighet inom ett hantverksyrke och garanterar förutom stort yrkeskunnande och erfarenhet även pålitlighet som hantverksföretagare. Det utfärdas av Sveriges Hantverksråd till de hantverkare som uppfyller de krav som anges i Lag och Förordning om Mästarbrev för hantverkare (SFS 1995:1255 och SFS 1995: 1256).

Mer information om hur man tar Mästarbrev i olika yrken finns under Bestämmelser och Ansökan.